Összehasonlítás

Az e-kereskedelmi platformok teljesítményének összehasonlítása

Az e-kereskedelmi teljesítmény elengedhetetlen az e-kereskedelmi platform kiválasztásakor. Ön online e-kereskedelmi jelenléttel rendelkezik, ami létfontosságú a piaci sikerhez.

Az évek során a felhasználók gyorsabb szélessávú hozzáférést kaptak, és a tartalom megjelenítése a modern eszközökön gyorsabb, mint valaha. De az e-kereskedelmi webhelyek gyorsabbak lettek? Sajnos nem a Radware kutatása szerint. A top 500 amerikai kiskereskedelmi oldal 16%-kal lassabb, mint egy évvel korábban. Az átlagos e-kereskedelmi webhely betöltési ideje 7,36 másodpercről 8,56 másodpercre nőtt. Az e-kereskedelmi keretrendszerek egyre nagyobbak. És van egy tendencia, hogy a problémákat gyorsan megoldják harmadik féltől származó könyvtárak használatával.

Bölcsen válassza ki e-kereskedelmi platformját

A leggyakrabban használt CMS-rendszerek a hackerek által leginkább támadott platformok. Az összetett keretrendszerek elsajátítása időigényes lehet, szabadúszó alkalmazása pedig nagyobb kiadást jelenthet. A sok harmadik féltől származó összetevőt tartalmazó nagy keretrendszerek esetén több kódot kell naprakészen tartani. A lassú döntéshozatal vagy az inkonzisztens kódolás egy nagyszámú különböző fejlesztő által támogatott projekt eredménye lehet.

A LiteCart extrém teljesítménye miatt. Egy kis betekintést nyújtunk abba, hogy miben hasonlít más e-kereskedelmi platformokhoz, és miért jelenthet előnyt az Ön számára.

Elosztott csomagméret (MB)

A telepítendő elosztott csomag fájlmérete azt a benyomást keltheti, hogy egy e-kereskedelmi platform mennyire funkciókban gazdag? Ez bizonyos esetekben igaz lehet. De ez is jelezheti, mennyire túldimenzionált a platform. Vagy éppen mekkora lett a beágyazott harmadik féltől származó könyvtáraktól.

A LiteCart funkciókban gazdag, és szinte mentes a harmadik felek könyvtáraitól. A kiosztott csomag szuper kicsi. Mivel a saját könyvtárainkat kódoljuk, ahelyett, hogy másokat ágyaznánk be, csak az fér bele tökéletesen, amire szükségünk van. Ez az a minimalista gondolkodásmód, amely miatt a LiteCart szuper apró.

Lábnyom (MB)

Az e-kereskedelmi platform telepítése után szilárd alkalmazást fog kapni, minden felesleges dolog nélkül, amelyet a kiosztott csomag tartalmaz. Ez a tiszta platform kiegészítők és bővítmények nélkül.

A LiteCart futtatásához rendkívül kevés hely szükséges. Ez lehetővé teszi a platform futtatását még a legkisebb webtárhelyen is.

Fájlok száma

A fájlok száma egy platformon azt jelzi, hogy hány különböző szkriptből áll. A túldimenzionált platformokon gyorsan megnő a fájlok száma. De ennek oka lehet a kerettervezés oka is.

Igyekszünk elkerülni, hogy a funkciókat több rejtélyes fájlra bontsuk. A LiteCart kód minimalista kialakítása miatt a funkciókat általában fájlonként építik és alkalmazzák. Ez megkönnyíti a kód megtalálását, könnyen megkülönböztethetővé és a jövőbeni karbantartáshoz.

Betöltési idő (ms)

A fogyasztóknak nincs türelmük a nagy és lassan teljesítő webhelyekre várni. Egy kereskedő az online látogatók akár 25%-át is elveszítheti, ha az oldal betöltése 4 másodpercnél tovább tart. Ha Ön semmilyen tekintetben nem egyedülálló a piacon, nagy valószínűséggel lemarad a látogatók nagy részéről egy lassan működő webhely miatt.

Ma egy oldal betöltése 2 másodperc alatt is jó. A vállalkozástól függően akár 4 másodperc is elfogadhatónak tekinthető. De a tesztek kimutatták, hogy 4 másodperc után a lemorzsolódás aránya hírhedten növekszik. A LiteCart olyan gyors, hogy a legtöbb oldal a másodperc töredéke alatt töltődik be.

Oldalkérések

Minden alkalommal, amikor meglátogat egy webhelyet, további kérések érkeznek a webszerverhez az oldal tartalmának betöltésére. Ide tartozik minden, például a javascriptek, stíluslapok, képek, betűtípusok, videók stb. Ezeknek a tartalmaknak a betöltése az oldal betöltési idejének része, és ezeken az alkéréseken alapul. A kevesebb kérés lerövidíti a tartalom lekérésére fordított hálózati időt.

Mivel a LiteCart igyekszik megszabadulni a harmadik felek könyvtáraitól, csak a feltétlenül szükséges összetevőket kell kiszolgálnunk. Ez minimálisra csökkenti az oldalbetöltéskor benyújtott részkérelmek számát.

Oldalméret (kb)

Az oldalméret a weboldal betöltéséhez átvitt bájt adatok teljes mennyisége. Az oldal forrása, a képek és a szkriptek optimalizálhatók. De végül is a méret számít. Az Apple iPhone nem tárolja a 25 Kb-nál nagyobb komponenseket tömörítetlen módban. Tehát az e-kereskedelmi webhelynek karcsúnak kell lennie. Mobileszközökhöz pedig még karcsúbbnak kell lennie.

A LiteCart hihetetlenül kicsi CSS keretrendszerrel rendelkezik, amely kicsinyíthető. Más nagyszerű funkciókkal, mint például a képoptimalizálás és a web-támogatás, gondoskodunk arról, hogy a beágyazott erőforrások ne legyenek nagyobbak a kelleténél.